Kaos!!

Shit alltså, igår hände en riktigt hemsk grej! Jag ställde mig och skalade potatis, Ida ville plötsligt hjälpa till så jag gav henne skalaren och en potatis, hon har hjälpt mig förut, hon är alltid väldigt försiktig och duktig, plötsligt skriker hon till och utbrister "Det blöder" först ser jag bara lite blod och tänker jaja, vi tar ett papper och plåster, men plötsligt börjar det forsa, blod över hela diskbänken, över mig, över henne, det bara kommer mer och mer, papperna blir indränkta i blod, får ta nya hela tiden och man kan inte se hur mycket hon skadat sig, det är bara blod överallt!

Det jag hinner se är att tummen ser lite sned ut, som att hon skalat av en liten bit av toppen och nageln. Mitt i allt kaos kommer mamma hem från jobbet vilket jag blir glad över för jag kunde inte annat än stå bredvid henne som stod på en stol vid diskbänken och hålla med papper, vi kunde inte gå någonstans så det var tur att mamma inte jobbade över eller något sådant!

Så hon hjälpte till så vi kunde bära Ida till soffan, jag bar och mamma höll i tummen med papper.

Vi satte på Paw Patrol på teven för att hon skulle tänka på något annat. Ett Autistiskt barn ska ni veta är inte detsamma som ett vanligt barn vid skada, Ida är rejält smärttålig och det hon fick panik över var blodet mest, självklart gjorde det lite ont men hon skrek bara när blodet syntes genom pappret, inte annars...

Men hon stängde också in sig i sig själv, så fort man sa något så skrek hon för det ända hon kunde tänka på var att vi inte fick röra tummen eller ta bort pappret och kolla. Det storblödde i 1,5 h och jag började ärligt fundera på om vi skulle åka in, men så fick vi äntligen i henne Alvedon och 20 min senare kunde vi byta ut papper mot plåster för då sipprade det bara lite, men man ser ju på bilden att det blödde en del i alla fall men så fort vi fått på det så det tryckte mot så slutade det ju.

Det såg värre ut än vad det var, och jag fick verkligen behärska mig för att inte få panik själv, det är ju hemskt att se ens barn blöda så där och dessutom vara så hysterisk. Och anledningen till att det blödde så länge var ju förmodligen för att hon var så hysterisk, ju mer hysterisk och uppjagad man blir desto mer rinner blodet till. Det ska man tänka på om man skadar sig, det kan göra skitont men om man är lugn och håller den skadade delen uppåt så slutar det blöda fortare.

Det var i alla fall en hemsk upplevelse som jag inte vill uppleva igen alltså!

Gillar

Kommentarer