Bilder på stallet!

Nu är det snart dags. Vi har tillträde i huset från 1 Maj, men de som bor där nu har redan flyttat hästarna nu i helgen och håller själva på att flytta så stallet får vi tillgång till tidigare förmodligen, de ska bara städa upp efter sig. Och förhoppningsvis huset också. Var där i söndags och visade allt för en potentiell inackorderare. Och kunde ta lite ordentliga bilder :)

De ilder ovanför är på ladudelen som är ihopkopplad med stallet. Den bruna dörren är in till sadelkammaren, som är varmrum eller vad man kallar det för., den övre vänstra bilden ska vi ha foder, tänkte bygga en träbänk från ena väggen till andra där man kan ha hinkarna och där man lätt kan fixa i ordning kraften. Och vi kommer att ha sopkärl, ni vet från ikea, vita backar med lock, där man kan öppna en liten del av locket. 2 sådana per häst. Dessa ska antingen få plats under, eller ovanpå bänken. Inte riktigt bestämt ännu. På väggarna ska höpåsarna hänga när de är packar. Morgon, lunch, middag och kväll. Bilden uppe till höger tänkte jag göra fackburar till kaninerna då det är ljust och fönster. Självklart ska vi först och främst lägga in golv. Då typ plyfa då kompisens sambo kan fixa det från sitt jobb. Skulle vilja få bort stenarna men det lär väll inte gå, så vi får se hur vi kan fixa så det blir bra. Bilden nedanför till vänster hade jag tänkt försöka antingen köpa eller bygga hyllor där man kan ha sina saker till hästarna. Egentligen med dörrar, jag är ingen byggmästare och kan inte direkt begära att kompisens sambo ska spendera sina helger med att bygga mitt stall haha :P

Bilden uppe till vänster är såklart stallet. Inte jättestort, inte jättehögt till tak men fungerar bra. 9 kvadrat boxar men hästarna kommer att gå ute mellan 6-22, ibland kanske senare, speciellt sommartid. Ska kolla upp om man får ha hästarna ute dygnet runt sommartid även om de inte går i sommarhage, i alla fall den hagen med fri tillgång på hösilage. Bilden uppe till höger är ridbanan, stor och tydligen med någon speciell fiber som gör den jättebra att rida på. Bilden nere till vänster är på stallet, taget från ladudelens dörr liksom. Och bilden nere till höger här på sista hörnet i ladudelen, soporna ska såklart bort, de är de som har stallet nu. Där kommer vi att ha skottkärror, grepar, sopborstar m.m. Jag vill att alla delar i stallet ska vara lättsopade, Det som är bra med att ha eget är att jag kan fixa det så som jag vill ha och behöver. Jag har väldiga problem med min kropp, jag har en hemsk ryggsmärta som kommer om jag anstränger mig för mycket. Böjer mig ner, står böjd, sopar, mockar m.m. Så varför göra det svårare än det behöver vara. Därför jag vill ha mina hästar på fri tillgång också, för att slippa packa så mycket höpåsar. Det ska vara lätt att sopa överallt, lätt att tömma skottkärran, lätt att städa åt kaninerna m.m. Lätt att packa det höet jag måste packa. Så ja, det kanske inte går över en natt, men det är mitt mål. Men sen är det ju så att jag hyr, det är inte mitt stall tekniskt sätt, så jag måste ändå kolla med hyresvärden innan jag gör massa grejer. Självklart ser hon säkert positivt på förändringar som är till det bättre :)


Så, s ser det ut :) Längtar tills vi får tillträde så vi kan börja måla, för det är prio 1, måla och fixa kaninburarna för nu är det dags för parningssäsong igen :)

Gillar

Kommentarer