stormen Alfrida

Ja... Ni som inte blev drabbade ska vara lyckliga, herre gud, jag trodde inte vi skulle överleva alltså!

Jag vaknade vid 2tiden natten till onsdagen av att det lät som att raket skulle blåsa av, hela huset vibrerade. Något lät utanför, skrapade mot marken. Det var soptunnorna som åkte, visste jag inte så såklart.

Jag märkte att strömmen gått, kollade proppskåpet eller ja, nu har man ju inte proppar v utan knappar, men allt var som det skulle. Pratade med nästa vännerna som tydligen hade det lika strömlöst i Kårsta... Det var iskallt inne.

Då trodde man ju att vi skulle få ström igen inom kort... Det tog 1 dygn nästan...

Vid 18.30 igår kväll kom strömmen tillbaka...

Men under dagen såg man hur mycket stormen förstört.

Grannens flaggstång hade vällt och då var den gjuten i marken och med stora stenbumlingar över... Men de blåste ju typ 38 s/m eller nått här vid roslagskusten. Det är ju mildare ju längre från kusten man kommer...

Vet en som fick ett träd rätt igenom taket, vaknade av att trädet ramlade över dom men stannade precis ovanför, hade kunnat bli spetsade.

En med hästar hade badkar i hagen med vatten, badkaret hade blåst 100 meter bort!

Våra 3 soptunnor hade blåst från bilvägen ända in till hagarna och det är en bit med staket och kulle i mellan, helt galet!

Vi har har otroligt mycket naturkatastrofer i Sverige sista åren, stora skogsbränder, stormar, ökenhetta m.m. Man blir lite mörkrädd🙈

Gillar

Kommentarer