Storhandling och bilkoll

Mamma har börjat kolla runt lite på en ny bil eller ja, en begagnad men från bilfirma, hon har hittat en jättefin som har varit en leasingbil men nu ska då säljas för ett bra pris så vi skulle åka förbi och kolla på den igår i Arninge när vi ändå skulle handla, jag var tvungen att handla kaninfoder på granngården, handlar alltid Stampe, finns ett annat bra foder som säljs på gnagarboden i Sollentuna men dom har inte butik längre utan enbart webbshop, frakten är jättedyr för sån stor säck och att sitta och köra förbi och hämta upp känns inte heller så aktuellt när det aldrig är direkt på vägen någonstans, det är sällan vi åker förbi Sollentuna längre.

Men man kan också be dom ta med till utställningar om man är ute i lite god tid så jag tänkte försöka mejla till nästa utställning men just nu är vi inte inbokade på något då inget ligger i närheten, det närmsta är bergvik i februari som ligger 2,5 h här i från typ... Okey om man var säker på att nån av kaninerna skulle få pris men det är osäkert, speciellt nu under vintern, vinterpälsen kan ge konstig färgstruktur, dom kan börja fälla som fan när dom kommer in på utställningen och ja, det känns ås onödigt om det inte går bra...

Så jag väntar hellre tills någon närmre dyker upp.

Jaja, i alla fall, så bokade hon in då så att idag klockan 11 ska vi åka och titta och provköra den, i så fall kommer vi att lämna in min bil till dom och jag kommer att få köpa mammas bil på avbetalning så efter imorgon kanske jag har en "ny" bil :P Mammas, men vi får se som sagt, allt beror på om mamma köper denna bil, vi kommer i alla fall att åka med min bil dit med alla sommardäck och jag har städat den, inte dammsugit och då men från allt skit och grejer, förstår inte varför det blir så stökigt, jag lämnar hela tiden kvar grejer, tror det blev typ tre fulla kassar nu haha :P

Sen åkte vi och handlade på Ica det som behövdes och sedan förbi granngården, Ida började bråka som fan när vi skulle in i bilen från Ica, hon gick upp 4 igår morse så hon var övertrött, så jag kutade in och köpte fodret bara sedan tankade vi och sen åkte vi hem, där bråkade hon också, gick bestämt ut i skogen, ramlade och höll på att frysskada händerna, jag hade ju gått och börjat städa i min bil och startat den då den vägrade starta i torsdags så ville kolla att den ens startade. Det var för att det var så kallt, i går var det inte lika kallt.

Så mamma gick och hämtade henne, då låg hon typ i skogen och skrek! Då mår man lite dåligt alltså men vad fan ska jag göra, hon bråkar och surar och vägrar följa med och jag klarar inte av att bära henne och vagnen går inte att göra i den här snön, inte var det plogat heller... Inte tänkte jag att hon skulle gå ut i skogen och ramla och inte gå upp igen utan bara ligga o skrika som en galning?!

Hon är ju ändå 5,5, trots sina diagnoser så kan man inte särbehandla tycker jag för jag ser på min lillebror, han har asperger och han har svårigheter men mamma och hans pappa har behandlat honom som en liten fram tills nu, nu börjar dom inse att det kanske är dags att ställa lite krav, han går upp på morgonen, sätter sig i soffan och väntar på att mamma ska servera honom frukost på soffbordet bl.a. okey att han kanske inte klarar av att göra mackorna för han måste ha dom på ett visst sätt, men att i alla fall vara med och titta och sedan bära sin bricka själv, lika så att han om han druckit upp ropar på mamma att han vill ha mer dricka fast han kan hämta själv och ja, vid myskväll, mamma ska göra i ordning och servera honom m.m. eller jag om det är jag som är hemma bara m.m.

Jag vill att Ida ska växa upp och vara självständig, hon kommer att ha svårt som det är, t.ex. så kan de flesta i hennes ålder bre sina mackor själv och hälla upp dricka, det klarar inte hon, men hon hjälper till att duka, dukar av sin tallrik och sådant, och hjälper gärna till att plocka ur diskmaskinen och tvätta m.m. så jag försöker uppmuntra det till den mån det går. Det är ju dubbelt så viktigt eftersom att jag är själv med henne, jag kan inte passa upp på henne dygnet runt.

Men hon är ganska självständig, men visst gör jag frukost till henne men hon säger ofta att hon vill själv och det är ju bra, det har aldrig brorsan gjort vad jag kan minnas, men sen är det så olika, vissa barn är redan från början intresserade av att kunna själva, medans andra barn känner att varför ska jag göra om jag ändå slipper.

Så det är jätteolika, Ida älskar ju ägg t.ex. och då vill hon alltid trycka på den där skäraren när man ska skiva äggen <3

Gillar

Kommentarer