sjuk

Senaste dagarna har varit lite crazy, jag har haft ont i halsen, feberfrossa, ont i varenda led, när man har fibromyalgi så har man ju redan en hel del värk i lederna så när man får feber, krävs inte mycket, jag hade 38,och jag kunde knappt gå, det värkte i fingrarna när jag tvättade händerna!

Så jag har inte orkat skriva, har dessutom haft migrän, och då ny kurs på det... Matematik, ett ämne som jag verkligen älskar men det betyder inte att jag är bra på det😂

Vi läser aritmetik som är räknelära, vi lär oss hur man kan räkna ut tal, nu i början kör vi väldigt lätta tal, vi börjar med addition och subtraktion, det är inte talen i sig utan hur man räknar ut dom utan miniräknare, detta lär vi oss för att när vi sen har elever i kanske matte så måste vi ju kunna förklara o visa uppställningar m.m.

Så det är roligt, jag är bättre på uppställningar än huvudräkning men just nu är det mest huvudräkning vi går igenom, lättaste sättet att räkna ut, tex 46+78, ja då kanske man räknar ut 40+70, vilket kan räknas ut lätt genom 7+4 o sedan lägga till en nolla, 110,sen 6+8 är 14, 110+14=110+10+4=124, tex, på så sätt kan man räkna ut jättesvåra tal i huvudet...

Och även då subtraktion o där brukar jag ofta göra så tex om talet är 76-44, då tar jag bort 4 på båda för i subration måste man göra lika på båda sidorna så då blir det 72-40, då blev det genast lättare, så ja, olika uträkningar ;)

Och vi var ju hos ögonläkaren i tisdags och Ida ska få glasögon, så det ska vi försöka fixa i helgen o jag hoppas hon inte vägrar ha dom :S Vad gör man då lixom? Tänk att hon mentalt är 3,5,hur förklarar man för en 3,5åring att hon måste ha glasögon? Nån med erfarenhet?

Och på tisdag ska vi till neurologen så jag ska göra en lista på saker vi ska ta upp...

Sen försöker jag komma på nya frisyrer, så trött på min knöl jag alltid har, så trist, jag vill frisera mitt hår o göra det snyggt :)

Men det behöver klippas också, det är jätteslitet men ska göra det straxt innan jul, ska nog klippa någon ny frisyr :)

Gillar

Kommentarer

Livetsomemelie
Livetsomemelie,
Jobbigt att du har varit sjuk de senaste dagarna. Hoppas att du mår bättre nu och att du får en fin helg! 😊 Jag är nominerad i misstossequeen.se:s Veckans blogg tävling och jag skulle bli så glad om du ville gå in och rösta på mig! 😊 http://misstossequeen.se/rosta-fram-en-vinnare-i-veckans-blogg-28087617
nouw.com/livetsomemelie