shopping och gipsbyte

Vi har det ofta lite lugnare denna period på jobbet. När man jobbar med lön så är det oftast mest att göra de 2 första veckorna varje månad, sen är det lite olika på olika företag men majoriteten har att allt ska vara klart senast den 18 i princip, då brukar vi ha tagit ut bankfiler och deffat som det kallas inom lön. Man gör en definitiv avräkning på alla som ska ha lön. Efter det kan man inte lägga in något utan då blir det extrakörning om något missats.

Vi brukar publicera lönespecar 2 dagar innan lön. Detta sker också olika beroende på om den 25e är på en helgdag så att lönen kommer ett annat datum tex. Det som är viktigast då efter att lönespecarna blivit publicerade är att hålla koll på mejlen. Vår största kund är ca 715 anställda som får lön varje månad och då brukar det alltid vara några som mejlar med frågor om sin lön, oftast är det samma personer varje månad🤣 Oftast är allt som det ska och inget är fel. Men den anställde vill såklart ha snabbt svar på sin fråga om lönen så då är det bra att ha koll på mejlen. I övrigt är det ganska lugnt. Vissa rapporter kan inte tas ut förens i nästa vecka tex. Så då passarjag på att umgås lite med vänner. Ta en lite längre lunch m.m.

Så idag varjag och träffade Bella. Ida var med och var otroligt duktig. Jag tror det var ett litet spel inför Bella 🤣 Hon är jäkligt duktig på att spela inför andra så folk tror att jag hittar på när jag pratar om hennes svårigheter🤦😅❤️

Sen åkte vi till stallet. Jag gipsade om prinsens hov vilket gick förvånansvärt bra. Blev väl inte jättesnyggt då han ryckte o försökte sparkas. Han vill inte vara elak men han är envis. Har han inte lust med något, då gör han allt för att slippa 🤦 Men jag är lika envis jag så jag vann striden haha.

Så det har varit en tuff dag. Det är mycket nu med prinsen, han får dessutom lite mycket energi också av att stå i sånt litet utrymme. Han är ju van att gå ute på lösdrift.

Igår började jag ge honom Bvitamin och Biotin också tillsammans med hans proteinpellets, Bvitamin är bra nu vid fällning och biotin är jättebra för hovar så tänkte att jag kör det nu så kanske hand hovläkning går snabbare. Biotin har jag kört ofta till hästar jag haft och det är verkligen kanon, man märker sån skillnad, även hovslagare märker skillnad. Väldigt häftigt faktiskt ❤️

Gillar