plugg plugg plugg

Jobbar mest med arbetsrätten nu då det är svårast för mig, så mycket lagar och regler, man blir helt matt i huvudet.

Det är jätteintressant men mycket. Lätt att blanda ihop... Och kollektivavtalen, visste ni att det finns runt 600 kollektivavtal!! När man arbetar med löner så måste man ha koll på vilket kollektivavtal just det företaget har och allt sådant. Om man nu jobbar med outsourcing vill säga.

Arbetar man med inhouse så fixaran enbart lönerna till sitt egna företag. Sedan finns det något som heter typ shared companionship och drt är typ företag som är stora och har egna fristående företag eller vad man ska säga, som tex min mamma som jobbar med lön på Anicura, de har ju massa smådjurskliniker, albano tex o Norrtälje. Mamma betalar ju då ut lönerna till alla dessa men de hör ju fortfarande till anicura.

Innan jobbade hon på visma sin nu heter azets och de är outsourcing, de har ju olika företag från hela Sverige som ska ha löner, mamma jobbade dygnet runt under den tiden som lönerna sattes varje månad för det var så mycket.

Jag vill nog helst arbeta på ett företag som typ anicura, inte jättelitet men inte jättestort heller. Ett mål är ett företag med minst 250-300 löner som ska ut, jag vill inte ha ett jobb där jag kommer gå in i vägen efter ett halvår men det finns ju företag där man knappt för någonting för det är så få anställda.

Men men, har ju inte ens gjort min första examination ännu. Denna ska tydligen lämnas in som inlämningsuppgifter i grupp på träff 3 vilket är i mars så vet inte riktigt vad det innebär, glad dock att det inte är prov i klassrum, det är då det går dåligt för mig 🤭

Gillar

Kommentarer