Nytt nytt nytt, sen en flytt!

​Nu var det läääääääänge sedan ni hörde något från lilla mig! Vilket har varit en anledning, eller ja, jag har faktiskt tagit en liten paus för att vi haft så otroligt mycket! Jag har jobbat arslet av mig i februari, vilket visar sig nu när marslönen kommer ;)

Sedan har jag planerat inför Missans färd ner till hingsten, hon åker ner i April i stället.

Men något som ni inte alls kan gissa och som jag knappt själv förstår ännu är att jag och Ida ska flytta! För drygt 2-3 veckor sedan såg jag en annons om en tjej i Rimbo som hyr ut ett av husen på deras hästgård. Till huset hör ett stall med 6 boxar. Allt som allt med hus och stall, inklusive el, sopor, vatten, allt, så vill de ha 12000, 5000 för stallet och 7000 för huset, i månaden! Jag och en stallkompis var dit och tittade då de ska flytta med med sin nya häst om flytten blev aktuell.

Och ja, nu drygt 3 veckor senare så håller vi på att ta fram kontrakt och grejer och 1 Maj kan jag och Ida flytta in, sedan har jag valt att flytta över hästarna i slutet av Maj, vi har stallplatserna till 31 Maj där vi står nu så det blir ganska bra. Jag vill att jag och Ida ska komma i ordning först så att vi kan bo där, för från det att hästarna flyttar över så är det ju jag som släpper ut och in och fodrar och allt och då måste vi ju bo där :P

Sen hakar som sagt kompisen på med deras blivande hopponny Belle <3 Sedan har vi valt att hyra ut de sista 3 boxarna. Dock kan det vara så att om jag lyckas hitta ett heltidsjobb så kan jag avvara en box och låna en ponny som Ida kan rida fram tills hon kan rida Center. Men det är ett stort om. Som det är nu blir ekonomin tajt som det är trots att vi hyr ut 3 boxar. Jag håller nu på att starta en enskild firma så att jag kan fixa allting vitt. Det är mycket mer grejer nu, när jag var i tonåren och red och hade häst och så, så sköttes allt typ svart. Jag betalade stallhyra i handen typ. Då var det ingen snack om fakturor och moms och grejer :P Så ja, det är lite att läsa på. Och så ska jag ögna igenom jordbruksverkets alla 111 miljoner regler och lagar :P Så att allt görs rätt. Nu står ju fortare gårdsägaren i stallet bredvid med sina 3 dressyrhästar. Hon har tränat och tävlat SM och grejer så hon är jätteduktig och kan med all säkerhet hjälpa till om det skulle vara något :)

Men det ska bli så himla roligt, och både ekonomiskt och tidsmässigt så är det här bäst för oss. Så ja, ni kommer att få följa våra härliga dagar på hästgård sen ;) Det är lite annat än här ;) Jag hoppas ju såklart hyra ut i alla fall 2 av boxarna så att jag slipper ta helgpassen. Jag har valt att köra full service i veckorna och sedan att vi hjälps åt på helgerna, men tills vi hyr ut så blir det ju jag och kompisen som får hjälpas åt :)

Jag håller även på att titta på skola åt Ida, hon börjar ettan och Norrtälje betalar inte för att ha elever i andra kommuner så ska hon gå kvar i nuvarande skolan så får vi typ betala eller nått. Men vad gör man... Men hon får gå kvar fram tills hösten i alla fall, vi står skrivna så länge som möjligt hos mamma. Hon kommer ju att sälja och flytta men det dröjer ett tag. Lite stort att bo i en 6a själv med min lillebror varannan vecka... Och dyrt :P​

Ja, sen blev Center plötsligt jättesjuk i förra veckan... nästan 40 graders feber och varken åt eller drack, kolik trodde vi först eftersom att han inte sket någonting, men det berodde ju på att han inte ätit. Blodprov togs och han fick Metacam. Han hade jättedåliga blodvärden visade det sig. Men trots det så kvicknade han till efter typ 3 dagar. Eller ja, på tisdagen märkte jag att han inte ätit upp morgonkraften och inte kvällshöet. På onsdagen fick han jättehög feber och veterinären kom. Vi startade Metacam på torsdagen. På lördagen var han feberfri och åt och drack och var trött med pigg och framåt. Sedan dess har han varit feberfri och i Måndags på eftermiddagen fick han gå ut till kompisarna igen och han var så glad. Till lördagen hade han ju stått på boxvila, sedan söndag stod han någon timme i sjukhagen och resten inne och måndagen stod han 2-3 h i sjukhagen så han höll på att explodera :P Veterinären var jätteförvånad över att han blivit bra så fort med tanke på de dåliga blodvärdena, så ja, vi hoppas bara att han håller sig frisk nu, det där vill jag inte uppleva igen, fy fan, jag har aldrig sett honom så dålig. Jag trodde han skulle dö, han orkade inte ens gå, vinglade hit och dit <3 Veterinären tror att han kan ha dragit på sig något på utställningen, det kan ta några veckor innan det bryter ut.

Sen en räkning på 3500 där ifrån, man tackar. Går inte ens på försäkringen för självrisken är ju 3500 så ja, oavsett om det går eller inte så har jag ju självrisken på samma belopp så haha :P Men men, hade ju varit bra om den varit högre, då hade ju försäkringen hjälpt lite bättre ;)

Jaja tur att lönen var lite mer denna månaden och dessutom får man tillbaka en hel del skatt så...

Nu blev det ett jätteinlägg eftersom att jag hade så mycket att uppdatera ;) Ska försöka skriva lite mer. Jag fyller 30 på söndag så vi ska ha öppet hus för alla nära och kära från 14 och framåt, med smörgåstårta och vin så kommer ha lite att göra i veckan men ja vi får se hur mycket jag hinner skriva :) <3

Gillar

Kommentarer