lite nervös men spänd

Nu är det bara en dag kvar, på måndag börjar jag jobba, heltid för första gången på drygt 3 år, senast jag arbetade på heltid var inom hemtjänsten i Märsta, jag arbetade ju i princip heltid som lärare förra våren men det var ju tidsbestämt, alltså bara en viss period så det räknas inte😂

För er som missat vad jag ska, arbeta med så är det alltså en daglig verksamhet med just nu enbart autistiska män mellan 20-30 år drygt, av slumpen, inget dom gjort med vilja.

För er som inte vet så är en daglig verksamhet ett arbete för de som inte klarar av ett vanligt arbete, de får göra detta och får lön precis som på alla arbeten men det är anpassat för dom, tex om Ida inte kommer att kunna arbeta, istället för att gå hemma och må skit och hålla sig undan och leva på minimum så får hon gå på daglig verksamhet, där arbetar de, skapar grejer, har fika och lunch precis som alla yrken, just denna verksamhet har skapat ett spel som heter Lusen, finns i två varianter och säljs bla på leksaksaffärer.

Många tror att det är ett dagis för de med svåra diagnoser m.m. Men det är det verkligen inte.

Så ja, samtidigt som jag är nervös så är jag också jättespänd och nyfiken.

Men det jag oroar mig för är väl Ida men vi måste få det att funka, jag vet inte annars vad vi ska göra ärligt talat... Jag har velat ha detta slags yrke sedan jag utbildade mig till uska för drygt 5 år sedan.

Men vi kommer att få lägga oss 7,eller ja Ida för jag måste ju natta hästarna men jag kommer att natta, de 9,sen lägga mig för jag börjar 7.45 de flesta dagar så vi måste åka hemifrån senast 6.45 vilket innebär att jag måste starta morgonfodringen senast 5.45 för den tar i alla fall 40 min och sen ska jag få liv i Ida o grejer, göra mig iordning m.m.

Så jag kan inte direkt sitta uppe till 12 för jag kommer inte att kunna lägga mig på dagen och sova😂

Första veckorna lär jag väl vara död typ men sedan får man in rutinerna... Förhoppningsvis 😂

Gillar

Kommentarer