Kyckling med couscous och currysås
Brynte kycklingfiléer i pannan med vitlökspeppar och salt, sen åkte de in i ugnen typ 30 min på 200 grader.
Couscous är så enkelt, man kokar upp vatten tillsammans med lite olja och salt, sedan i med couscous och sedan låter man den svälla 5 min, inte på spisplattan utan man tar bort den från plattan.
Oljan gör att det inte blir gröt av det typ och klibbar ihop.
Currysåsen är också enkel. Fräser curry, margarin/smör och kycklingbuljong, i med 1 msk mjöl drygt, sen på med grädde eller mjölk, välj själv, jag personligen föredrar vispgrädde eller matlagningsgrädde såklart men vill man vara nyttig så ta mjölk 😂
Sen låter man det koka upp, smakar av o ev, saltar lite om det behövs.
Anledning till varför man ska ha i curry innan grädden, alltså fräsa den med smöret o buljongen är för att det ger rundare och godare currysmak. Curry är en ganska vass krydda som lätt kan bli lite besk i smaken. Det blir den inte om man fräser innan 😊
Couscous hade jag till för att det är jäkligt gott, dock mår min mage piss av det så ska köpa bulgur i stället.

Gillar
Kommentarer


