Kyckling med couscous och currysås

Blev en god middag igår.

Brynte kycklingfiléer i pannan med vitlökspeppar och salt, sen åkte de in i ugnen typ 30 min på 200 grader.

Couscous är så enkelt, man kokar upp vatten tillsammans med lite olja och salt, sedan i med couscous och sedan låter man den svälla 5 min, inte på spisplattan utan man tar bort den från plattan.

Oljan gör att det inte blir gröt av det typ och klibbar ihop.

Currysåsen är också enkel. Fräser curry, margarin/smör och kycklingbuljong, i med 1 msk mjöl drygt, sen på med grädde eller mjölk, välj själv, jag personligen föredrar vispgrädde eller matlagningsgrädde såklart men vill man vara nyttig så ta mjölk 😂

Sen låter man det koka upp, smakar av o ev, saltar lite om det behövs.

Anledning till varför man ska ha i curry innan grädden, alltså fräsa den med smöret o buljongen är för att det ger rundare och godare currysmak. Curry är en ganska vass krydda som lätt kan bli lite besk i smaken. Det blir den inte om man fräser innan 😊

Couscous hade jag till för att det är jäkligt gott, dock mår min mage piss av det så ska köpa bulgur i stället.

Gillar

Kommentarer

Ingajohansson
Ingajohansson,
Ser mycket gott ut 😉
nouw.com/ingajohansson
livetmitt93
livetmitt93,
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229