Hur jag började misstänka att ida hade diagnoser

Jag kan inte sova så tänkte jag kunde berätta om varför Ida utreddes, vad som gjorde att jag började fundera...

Redan under idas första år reagerade jag på saker och kände att något inte stämde. Hon har alltid sovit mycket, hela nätter från 2 veckors ålder, det är väl det som är ovanligt vid diagnosbarn.

Men hon vaknade inte när hon var hungrig, jag fick väcka henne när hon skulle äta, fick sätta klockan för att inte glömma bort. Även idag känner hon sällan hunger.

Hon var allmänt frånvarande, medans hennes vänner i samma ålder började peka på träd och fåglar m.m. Så sov Ida eller så glodde hon bara rakt fram. Hon lärde sig vände från mage till rygg och tvärtom vid 5-6 månader och satt utan stöd vid 9-10 månader, kröp vid 11 månader, gick vid 15 månader. Att gå vid 15 månader är ganska normalt, är de andra som är väldigt sent.

Jag pratade ofta med BVC, de viftade bort och sa att det berodde på skenan hon hade sina första 6 veckor i livet.

Och vad visste jag, det var min första... Men hon kunde inte prata heller. Ljuda gjorde hon redan vid 2 veckors ålder, man fick knappt tyst på henne 😂 Men hon kunde inte säga mamma för ens hon var drygt 2 år...

På dagis började de flagga när hon var 3, vid den åldern ska man börja intressera sig för andra barn. Men hon satt alltid själv på trappen och lekte med små gubbar.

Hon fick diagnosen ADHD när hon var 4❤️ Dessutom ville de utreda igenom vid 6, då hon hade drag av typ alla diagnoser...

Vi gick hos logoped i drygt 2 år vilket hjälpte underbart mycket ❤️ Men när hon var 6 kunde hon inte många meningar som var längre än 4 ord och ofta inte sammanhängande, tex "jag dricka mjölk" eller "jag sätta på skor".

Hon utreddes igen och fick då autism, språkstörning och trotssyndrom... Det kom inte som en chock direkt.

Men det konstiga var att hon redan innan hon var 2 kunde räkna till 10 på engelska och vid 6 år pratade hon nästan flytande och nu lär hon sig matte snabbare än resten av klassen och kan mer engelska än de som faktiskt har engelska som språk hemma😂❤️

  • Ida

Gillar

Kommentarer

Ingajohansson
Ingajohansson,
Söt liten flicka ❤️ Och en underbar mamma 🌞
nouw.com/ingajohansson