En tröttsam rutin

Som jag berättat flera gånger så har Ida otroliga svårigheter med sömnen, det är inte bara att natta henne och gå ut och sedan somnar hon, först så tar vi Melatonin som alltså är ett hormonpreparat som våra kroppar producerar, det är det som gör att vi blir trötta och somnar, men Ida har för lite av detta hormon så hon kan inte somna eller komma till ro på kvällarna.

Så först tar hon detta, sedan sätter vi min mobil på 10 min, när det ringer så borstar vi tänderna och går och lägger oss, sätter eventuellt på blöja om hon inte har det redan, hon kan inte vara utan på nätterna ännu, vi har testat... Inte med flit och i min säng... Hon somnade och jag glömde sätta på henne blöja :P Blev lite blött :P

Sedan läser vi max 2 böcker oavsett storlek, okey inte tjocka böcker, men typ totteböckerna eller pettson m.m. som är smala, sedan sover vi, just nu vill hon ha läslampan tänd medans hon somnar, sedan brukar jag släcka den.

Men hon vill sen att man kliar och klappar henne tills hon somnar, detta är typiskt Autistiskt beteende, då tänker ni säkert, vänta nu, Autister gillar inte beröring och ja det stämmer men när det kommer till att somna så njuter dom av att bli klappade och kliade, ju hårdare desto skönare, Ida vill att jag kliar så hårt att det blir märken, men det vägrar jag, hur fan förklarar man det för förskolan lixom... Dessutom skulle jag må dåligt om hon fick märken på ryggen som jag gjort, hon säger hela tiden hårdare, hårdare men jag säger att det räcker så hårt som jag kliar just då.

Och detta skapar en jäkla trötthet i Armen alltså, att ligga i 20-30 min och klappa och klia :P

En annan sak som är typiskt autistiskt och som är jobbigt så här års... Hon hatar att ha kläder på sig vilket gör att hon vägrar ha på sig pyjamas eller nattlinne så hon är jättekall om fötterna t.ex. och om kroppen och vaknar på nätterna när hon slängt av sig täcket men hon vägrar i alla fall... När det är varmt ute så gör det ju inget och även i lägenheten i Märsta för där var det varmt i alla fall inne, men i hus är det kyligare och det skulle kosta massor om vi drog på alla element fullt ut och all värme... Så det är ett problem, men vad gör man

Gillar

Kommentarer