barn med panikångest

Om ni någonsin haft ett barn med panikångest så vet ni vad jag pratar om... Ida får grova panikångestattacker så fort hon då mycket som ser sin ADHD medicin, hon vill så gärna så hon har försökt men det slutar alltid med panik, skrik och tårar.

Vi väntat på ny tid hos BUP och vi kommer ändå att begära ny medicin då hon slutar äta av strattera och nu vägrar ta den. Strattera får man ju inte blanda ur och inte öppna kapslarna heller så jag tänkte att vi kunde testa någon medicin där man går öppna kapslarna och hälla ut pulvret på en sked med yoghurt heller nått. Och där hon helst inte får minskad aptit då hon redan äter så dåligt som det är.

Och man jag ju inte behöva välja att det går bra i skolan eller att äta bra. Klart man föredrar att hon äter men ska hon inre klara skolan då liksom... De tycker dessutom att hon ska utredas för utvecklingsstörning då de anser att hon inte utvecklas i rätt takt så... Vore ju skit då om hon dessutom inte får i sig medicin så hon klarar skolan...

Jag har dock faktiskt anmält henne till helleborusskolan i Täby. Så nu väntar vi på att få veta vilken köplats, är ju oftast några års väntan men vissa kommer in direkt så beror väl på från år till år... Helleborusskolan är alltså INTE en särskola utan en specialskola. Det är skillnad. Särskolor är mer som en daglig verksamhet för de med väldigt grov utvecklingsstörning eller svårigheter som inte kan följa den vanliga läroplanen alls utan mest att de får gå och lära sig saker i sin takt, ofta mycket praktisk utbildning, inte så mycket teoretiskt.

En specialskola är för barn som har tex autism och språkstörning som är smarta och kan lära sig men behöver extra mycket hjälp och lite långsammare takt men de följer ändå lärarplanen och majoriteten av dessa barn går sedan i gymnasium och kanske till och med får ett jobb sedan som funkar. Min lillebror började i helleborusskolan när han gick i 4an eller 5an tror jag det var, nu i höst går han sista året i gymnasiet, han går i en klass för barn med autism, adhd m.m. Men de läser i samma takt som resten av alla klasser bara att de bara är typ 5-6 st i klassen och har lärare som kan diagnoser och kan hjälpa på ett bra sätt.

Så det är faktiskt den ända skola jag kan tänka mig för Ida om hon inre klarar vanlig klass. Så jag hoppas hon kommer in där om det visar sig att hon inte klarar 3an... Tydligen syns det redan nu fast hon börjar 2an🤦‍♀️ Hur kan de veta att hon inte kommer klara 3an liksom?!

  • Ida

Gillar

Kommentarer