att ha ett testamente

I samarbete med Lavendla begravningsbyra och juridik

Säkerställ att din sista vilja blir verklighet, skriv ditt testamente idag med hjälp av Lavendla juridik Stockholm

När Ida föddes så började jag fundera över testamente, som ensamstående är jag livrädd att något ska hända mig för hon har bara mig. Jag vill absolut inte att hon hamnar hos sin pappa, över min döda kropp tänkte jag och tänker väl fortfarande så. Hon känner honom inte och han skulle aldrig klara av henne...

Så det var superviktigt för mig att se till att hon hamnade med mamma och att mamma gör allt för att hon inte ska hamna hos sin pappa eller i fosterhem, vilket hon lovat.

Jag har ju inte direkt några ägodelar som hon kan ärva, har ju varken pengar eller boende m.m. Och jag vet att mamma tyvärr kommer att sälja hästarna och panda då hon såklart inte har råd, kunskap eller tid med dessa. Och det kan jag inte klandra henne för.

När Ida var nyfödd fick jag hjälp av denna byrå, det är därför jag valt ett samarbete med dom. När Idas pappa vägrade erkänna faderskap, det är ju lag på detta, då tas dna och man får juristhjälp m.m. Och det var inget jag behövde betala. Jag fick jättemycket hjälp från dom.

De är ett rikstäckande företag och hjälper till med äktenskapsförord, skilsmässa, samboavtal, vid dödsfall hjälper de till med bouppteckning, arvsskifte, bodelning m.m. Och så hjälper de till med bl.a testamente.

Ett testamente är bra om man vill att vissa personer ska ärva något, har man inget testamente går allt enligt arvsbestämmelser och då har man ju ingen kontroll alls.

Man kan tex göra sina barn eller barnbarn arvslösa, inte för att jag skulle vilja det❤️ Men det finns de som inte har kontakt med sina barn tex, eller där barnet kanske är missbrukare, då vill man ju inte att den ska ärva massa pengar o ta en överdos eller super upp alla pengar...

När man skriver testamente måste man ga vittne o detta vittne får inte vara med i testamentet. Kan vara tex en vän.

Gillar

Kommentarer

MissJohansson
MissJohansson,
Så fint inlägg. Så viktigt trotts allt. Stor kram! <3
nouw.com/missjohansson
StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Klokt med testamente, vi har skaffat ett för något år sedan. När barnen var så hade vi en överenskommelse svägerskan ja. Händer något tar den andra familjen barnen
nouw.com/stenhagenbettan